Fitventura

COACH DE NUTRITIE & FITNESS

Precision Nutrition Certification

In prezent incerc sa transform pasiunea mea pentru Fitness & Nutritie intr-o cariera in toata regula, ajutand oamenii sa isi atinga obiectivele de fitness si sanatate intr-un mod placut si sustenabil.

Dar ce inseamna Coach de Nutritie si Fitness ?

Am observat ca ideea de coaching nu este foarte bine inteleasa atunci cand mentionez cuiva ca eu fac “coaching”, asa ca as vrea sa clarific pentru tine ce inseamna asta mai exact. 

Un coach inseamna mai mult decat un nutritionist sau un antrenor. Un coach inseamna un mentor care sa aiba atat informatiile necesare despre nutritie si antrenament, cat si o pregatire in ceea ce priveste abordarea psihologica a procesului de schimbare a stilului de viata.

Daca un nutritionist iti da un plan alimentar, un coach te ajuta sa iti creezi propriul plan alimentar. Daca un antrenor iti spune sa faci un anumit exercitiu, un coach te ajuta sa intelegi de ce este bine sa faci acel exercitiu. Cand viata ta devine foarte aglomerata si simti ca nu mai ai timp pentru tine, un coach te ajuta sa nu renunti si sa gasesti solutii pentru a merge mai departe.

Iar pentru a invata sa fiu un coach cat mai bun si sa folosesc abordari bazate pe stiinta, am urmat cursurile celor de la Precision Nutrition care sunt recunoscuti in toata lumea ca fiind unul dintre cele mai bune (daca nu chiar cel mai bun) curs de certificare in materie de coaching de nutritie si stil de viata.

SPORTIV DE PERFORMANTA

Campion National

Cand am inceput transformarea stilului meu de viata nici nu ma gandeam vreodata ca o sa ajung aici, insa odata cu evolutia mea pe parcursul anilor a venit si dorinta de a face performanta in acest sport. De fapt, a fost mai mult o dorinta insuflata de cei din jurul meu, carora le multumesc ca m-au impins pe acest drum.

Ma bucur ca am ales sa fac acest pas deoarece m-a obligat sa evoluez catre un nou nivel de informatii si experienta. Pentru a ajunge sa obtii un corp de scena nu e nevoie doar de munca bruta, ci si de o abordare inteligenta in ceea ce priveste antrenamentul, alimentatia si recuperarea. In plus, procesul prin care treci intr-o pregatire de concurs te face sa intelegi mult mai bine ce inseamna sa te lupti cu poftele, cu senzatia de foame si cu oboseala. Iar in felul acesta am gasit solutii foarte practice pentru gestionarea apetitului si a oboselii pe care am ajuns apoi sa le folosesc chiar si cu clientii mei. 

 

REZULTATELE MELE:

2021 – Locul 1 Campionatul National Seniori Men’s Physique 176cm

2021 – Locul 2 Miss & Mister Fitness Romania Seniori 179cm

2019 – Locul 5 Campionatul National Seniori Men’s Physique 176cm

2019 – Locul 2 Miss & Mister Fitness Romania Seniori 176cm

2019 – Locul 2 Campionatul National Seniori Men’s Physique 176cm (Etapa Zonala)

PASIONAT DE STIINTA

20181010_121023-01-01-removebg-preview

Un lucru pe care ar trebui sa il stii despre mine este ca nu am fost mereu un coach de nutritie si fitness. De fapt, pregatirea mea academica nu are nici o legatura cu acest domeniu. Desi am fost pasionat de sport si nutritie, la indemnul parintilor am ales sa urmez o facultate de inginerie. Si am facut-o atat de bine incat am ajuns pana la nivel de doctorat si chiar am lucrat o perioada ca asistent de cercetare la Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti.

Acest lucru consider ca a insemnat un avantaj enorm pentru mine, deoarece am avut deja contact cu lumea oamenilor de stiinta. Am scris articole stiintifice la randul meu, am fost la conferinte cu oameni de stiinta, am lucrat alaturi de ei si am invatat in acest timp cum sa gandesc ca un om de stiinta si cum arata procesul din spatele experimentelor. Si daca suna prea exagerat, poti verifica pagina mea de Research Gate (AICI) pentru a vedea o parte din munca depusa in acei ani de zile.

Acum poate te intrebi, cum de am ajuns sa fac ceea ce fac acum ?! Stiu, pare nebuneste, dar dupa 1 an jumatate am renuntat la doctoratul in inginerie pentru a investi tot timpul meu in a creste acest business de coaching online si a face performanta.  A fost una dintre cele mai grele decizii pe care le-am luat vreodata, insa simteam ca nu este ceea ce vreau sa fac pentru restul vietii mele si am considerat ca mai bine imi asum acest risc acum cat sunt tanar decat sa astept pana cand e prea tarziu. 

Mereu am considerat ca timpul meu este pretios, si aveam impresia ca il irosesc facand cercetare intr-un domeniu care nu era chiar o pasiune pentru mine. Va spun sincer ca cercetarea nu este usoara, si daca nu o faci din pasiune, nu te vei bucura deloc de o cariera de cercetator si nici nu vei avea rabdarea necesara sa intelegi cu adevarat ce spune stiinta in acel domeniu. 

Asadar, am ales in schimb sa imi dedic timpul pentru a explora partea stiintifica din lumea fitness-ului si a nutritiei, deoarece mereu m-a fascinat sa aflu lucruri noi despre corpul meu si nu am simtit niciodata ca imi pierd timpul documentandu-ma in acest domeniu. 

In final, acest lucru m-a ajutat sa inteleg mult mai bine corpul uman si m-a ajutat sa obtin si rezultatele din cadrul concursurilor si sa schimb vietile oamenilor prin principii logice si sanatoase.

 

POVESTEA MEA

Aventura mea cu fitness-ul a inceput acum multi ani de zile... mai exact prin anul 2009

TRANSFORMAREA MEA

Shopping Cart