Fitventura

DISCLAIMER
Nota de Informare privind Limitarea si Exonerarea de Raspundere

Ultima actualizare 17.06.2021

Acest document este adresat tuturor utilizatorilor site-ului www.fitventura.ro si/sau clientilor FitVentura (prin client se intelege orice persoana care achizitioneaza sau foloseste in momentul de fata servicii / produse ale FitVentura). Scopul documentului este de a aduce la cunostinta utilizatorilor / clientilor care sunt beneficiile folosirii informatiilor / produselor / serviciilor oferite de FitVentura, dar si riscurile asociate acestora. 

Asadar, va rugam sa cititi cu atentie acest document privind limitarea si exonerarea de raspundere („disclaimer”) inainte de a folosi orice produse / servicii / informatii oferite pe website-ul nostru.

Acest document face parte din Termenii si Conditiile de utilizare ale website-ului nostru. Prin urmare, daca veti continua sa utilizati website-ul si implicit serviciile / produsele FitVentura, va veti asuma in totalitate eventualele prejudicii materiale sau morale ce s-ar putea produce prin aplicarea informatiilor de pe site, prin participarea la programele propuse si/sau prin urmarea sfaturilor / recomandarilor / sugestiilor oferite de catre FitVentura, angajatii si colaboratorii sai si sunteti de acord sa exonerati,  in limita prevazuta de lege, SC FitVentura SRL, angajatii si colaboratorii acesteia de orice raspundere in acest sens.

Astfel, prin acceptarea termenilor si conditiilor noastre sunteti de acord cu urmatoarele:

1. Obiectivul website-ului

 

Ca utilizator al website-ului www.fitventura.ro intelegeti ca toate informatiile prezente pe website-ul nostru sunt cu rol informativ pentru publicul general si ca aceste informatii nu ar trebui privite ca recomandari personale pentru fiecare utilizator. De asemenea, intelegeti ca sunteti in totalitate responsabil(a) pentru modul de interpretare, intelegere, utilizare si aplicare a oricaror informatii prezente pe website-ul nostru, inclusiv pentru informatii ale unor terte parti sau informatii lasate de alti utilizatori.

De asemenea, intelegeti ca va asumati orice prejudicii materiale sau morale ce s-ar putea produce prin aplicarea acestor informatii si sunteti de acord sa exonerati FitVentura, angajatii sau colaboratorii sai de orice vina.

In plus, intelegeti ca daca un reprezentant al FitVentura va v-a raspunde la comentariile lasate pe website, acest lucru nu inseamna ca sunteti client al FitVentura sau ca acel raspuns poate fi considerat ca recomandare personala pentru dvs. Statutul de client se dobandeste doar in urma achizitionarii unor servicii / produse, conform detaliilor prezentate in Termeni si Conditii.

2. Obiectivul programelor FitVentura

Daca veti cumpara produse / servicii ale FitVentura intelegeti ca pe parcursul colaborarii veti primi programe de antrenament care includ exercitii ce pot solicita sistemul cardio respirator (inima, plamani, vase de sange) cat si sistemul musculo-scheletic (muschi, oase, articulatii). Intelegeti de asemenea ca aceste exercitii sunt necesare pentru a produce schimbari in privinta compozitiei corporale (marirea masei musculare, marirea densitatii osoase si scaderea tesutului adipos), pentru a imbunatati anduranta si forta musculara, flexibilitatea si mobilitatea, cat si starea generala de sanatate.

Intelegeti ca exercitiile fizice includ, dar nu sunt limitate la:

  • Exercitii de tip aerobic (cardio): mers, alergat, bicicleta normala sau eliptica, stepper, masina de vaslit, inot, sarituri cu coarda, circuite si alte exercitii de tip aerob;
  • Exercitii de tip anaerob (forta): exercitii cu greutati libere (gantere, kettlebell, bara, discuri), aparate cu greutati sau cabluri, exercitii cu greutatea corpului, exercitii cu benzi elastice si alte exercitii menite sa creasca masa musculara si sa imbunatateasca atat forta cat si anduranta muschilor, dar si mobilitatea in miscarile executate (De exemplu: sa poti executa mai multe genuflexiuni, cu mai multe kilograme si cu o miscare mai ampla)
  • Exercitii de intindere a muschilor (stretching), menite pentru relaxare si pentru imbunatatirea flexibilitatii.

Intelegeti ca sunteti responsabil(a) in totalitate pentru modul in care vor decurge antrenamentele si pentru modul de executie al exercitiilor. De asemenea, intelegeti si ca NU sunteti obligat(a) sa urmati planul de antrenament sau sa executati exercitiile daca nu doriti acest lucru (aveti dreptul de a refuza).

In programele de antrenament vor fi sugerate anumite intensitati ale exercitiilor astfel incat sa produca un stimul suficient de mare pentru a obtine rezultatele dorite (crestere in masa musculara, crestere in forta etc.). Insa, intelegeti ca aceste intensitati sunt doar niste sugestii si ca sunteti responsabil(a) pentru alegerea intensitatii de executie a acestor exercitii in functie de capacitatea dvs. fizica si psihica. 

In plus, intelegeti ca daca apar efecte negative in timpul antrenamentelor trebuie sa va opriti imediat din executarea exercitiilor. In caz contrar, va asumati in mod liber si constient toate riscurile asociate si intelegeti ca FitVentura nu isi asuma raspunderea pentru prejudiciile ce por aparea ca urmare a deciziei dvs. de a continua aceste antrenamente. O lista a riscurilor asociate este prezentata in Sectiunea 5 a prezentului document.

Intelegeti ca pe langa planul de antrenament veti primi pe parcursul programului / programelor si sfaturi nutritionale de baza, sugestii de mese si alimente, idei de retete, sugestii de suplimente si indrumare privind schimbarea obiceiurilor si a stilului de viata (dupa caz) care sa va ajute in atingerea obiectivelor dvs. Intelegeti de asemenea ca sunteti responsabil(a) in totalitate pentru aplicarea acestor sfaturi / sugestii / recomandari in functie de caracteristicile dvs. particulare si de starea dvs. de sanatate si intelegeti ca NU sunteti obligat(a) sa le urmati daca nu doriti acest lucru (aveti dreptul de a refuza). Daca observati efecte negative in urma aplicarii anumitor sfaturi / sugestii / recomandari cu privire la alimentatia si stilul dvs. de viata, este responsabilitatea dvs. de a va opri din a aplica aceste sfaturi / sugestii / recomandari. In caz contrar, va asumati in mod liber si constient toate riscurile asociate si intelegeti ca FitVentura nu isi asuma raspunderea pentru prejudiciile ce por aparea ca urmare a deciziei dvs. de a continua.

2. Limitele competentelor profesionale

Intelegeti ca FitVentura NU ofera tratamente, terapii sau sfaturi medicale, ca angajatii FitVentura NU sunt medici sau terapeuti si ca sfaturile / recomandarile / sugestiile acestora in privinta antrenamentului, a nutritiei, a stilului de viata in general NU sunt menite sa diagnosticheze sau sa trateze conditii medicale si nu au nici un rol terapeutic. Desi unele din aceste informatii pot fi de ajutor (pe langa un tratament medical adecvat) prin imbunatatirea conditiei fizice si prin schimbarea obiceiurilor alimentare si a stilului de viata, intelegeti ca aceste sfaturi / recomandari / sugestii NU sunt un inlocuitor pentru un tratament medical sau pentru opinia unui medic / nutritionist / fizioterapeut / kinetoterapeut specializat.

Rolul nostru la FitVentura este mai degraba de mentori, antrenori si ghizi care incearca sa va ajute să vă atingeți propriile obiective in ceea ce priveste fitness-ul si sănătatea.

Pentru siguranta dvs. noi va incurajam sa va sfatuiti intotdeauana cu medicul sau terapeutul dvs. inainte de a face orice schimbare majora in stilul dvs. de viata, in special daca stiti ca aveti anumite conditii de sanatate pentru care supravegherea din partea acestora este necesara.

3. Confidentialitatea informatiilor oferite

Intelegeti ca pe parcursul programelor vor fi necesare informatii personale legate de starea de sanatate si de istoricul dvs. medical si ca acestea vor fi pastrate in confidentialitate de catre FitVentura.

Mai multe detalii despre confidentialitatea informatiilor puteti gasi in Politica de Confidentialitate si de Prelucrare a Datelor cu Caracter Personal de pe website-ul nostru.

Intelegeti de asemenea, ca prin achizitionarea serviciilor / produselor FitVentura nu sunteti angajat sau agent al FitVentura si ca NU aveti dreptul sa distribuiti unei alte persoane materialele, informatia, sugestiile sau sfaturile asociate cu produsele / serviciile primite si intelegeti ca sunteti in totalitate responsabil(a) pentru prejudiciile ce ar aparea in urma distribuirii acestor materiale / sfaturi / informatii catre alte persoane. Cititi de asemenea sectiunea despre Drepturile de Autor si de Proprietate Intelectuala din Termenii si Conditiile Website-ului. 

4. Costurile aferente desfasurarii programelor

Intelegeti ca toate costurile sau cheltuielile necesare pentru a desfasura activitatile fizice si/sau pentru a urma recomandarile nutritionale le veti suporta personal si ca FitVentura sau angajatii sai nu sunt responsabili pentru rambursarea acestor costuri / cheltuieli. De exemplu (dar fara a se limita la): cheltuieli de deplasare, parcare, achizitionarea echipamentului necesar desfasurarii activitatior fizice, achizitionarea abonamentelor pentru salile de fitness, costuri legate de mancare, bauturi si/sau suplimente si orice produse / servicii aditionale ce NU sunt incluse in pachetele din ofertele FitVentura.

5. Riscurile asociate programelor

Intelegeti ca urmand orice fel de program de antrenament pe parcursul programului puteti suferi accidentari fizice, cum ar fi (dar fara a se limita la) contracturi musculare, intinderi musculare, rupturi musculare, rupturi/fisuri ale oaselor/tendoanelor/ligamentelor, afectiuni ale sistemului nervos, chiar si urmand instructiunile furnizate in programul de antrenament in ceea ce priveste incalzirea si executarea corecta a miscarilor.

Intelegeti ca modul in care organismul reactioneaza in urma efortului fizic nu poate fi intodeauna predictibil si ca pot aparea schimbari anormale in timpul exercitiilor fizice care pot conduce la cresteri bruste ale tensiunii arteriale, ameteli, greata, varsaturi, lesin, palpitatii, atac de cord, accidente vasculare, paralizie si alte efecte secundare care pot provoca imbolnavire, vatamari fizice/psihice si/sau deces.

Intelegeti ca modul in care organismul reactioneaza in urma schimbarii programului alimentar sau in urma consumului anumitor alimente/suplimente nu este intotdeauna predictibil si ca pot aparea efecte negative precum reactii alergice, greata, varsaturi, lesin, palpitatii, schimbari hormonale, si alte efecte secundare care pot provoca imbolnavire, vatamari fizice/psihice si/sau deces.

Intelegeti de asemenea ca pot aparea daune ale proprietatii sau pierderea unor bunuri in urma efectuarii activitatilor si ca sunteti in totalitate responsabil(a) pentru acestea.

Intelegeti ca pe parcursul programului se pot dezvolta anumite conditii medicale sau unele conditii medicale pot recidiva ori se pot agrava. Prezentul paragraf se va intelege si interpreta tinand seama si de sectiunea “Afectiuni medicale ale clientului”.

Intelegeti ca FitVentura si angajatii sai NU au responsabilitatea de a va proteja de toate aceste riscuri sau de va proteja bunurile de pericolele si prejudiciile ce pot aparea in urma desfasurarii activitatilor fizice sau in urma consumului anumitor alimente/suplimente.

Prin urmare, participand la programele FitVentura acceptati si va asumati in mod voluntar aceste riscuri si pericole ce pot aparea pe parcursul programelor si sunteti de acord sa exonerati FitVentura, angajatii si colaboratorii sai de orice raspundere cu privire la eventualele accidentari sau probleme de sanatate, pierderi de bunuri sau alte prejudicii aparute pe parcursul utilizarii programelor si/sau a materialelor educationale sau chiar ulterior folosirii acestora, in masura maxima prevazuta de lege.

6. Asigurarea impotriva riscurilor

Intelegeti ca FitVentura, angajatii si colaboratorii sai NU isi asuma raspunderea pentru nici unul din riscurile stipulate in acest document si ca daca doriti orice asigurare de orice fel sunteti responsabil(a) pentru a va procura una.

Intelegeti ca indiferent daca detineti sau nu o asigurare, va asumati aceste riscuri si pericole pe cont propriu si ca sunteti in totalitate responsabil(a) pentru actiunile si siguranta dvs.

Astfel, declarati ca acceptati riscul producerii unui prejudiciu si ca renuntati la dreptul de a obtine plata despagubirilor, in limita dispozitiilor legale.

7. Beneficiile asociate programelor

Intelegeti ca desi exista potentiale riscuri asociate activitatilor fizice sau a schimbarii stilului de viata, exista de asemenea si multe beneficii asociate acestora, cum ar fi:

  • Imbunatatirea starii generale de sanatate
  • Imbunatatirea aptitudinilor fizice (echilibru, forta, anduranta, viteza, acuratete etc.)
  • Imbunatatirea sanatatii mintale 
  • Imbunatatirea aspectului fizic
  • Gestionarea mai buna a stresului fizic/psihic
  • Cresterea increderii de sine

Insa, intelegeti de asemenea ca aceste beneficii NU se vor vedea imediat dupa inceperea programelor, si ca efectele pozitive asociate lor pot fi foarte subtile intr-un timp scurt cum este cel dedicat unui program de cateva saptamani sau luni de zile. Astfel, FitVentura NU garanteaza ca veti observa aceste beneficii pe parcursul desfasurarii programelor sau in timpul in care considerati dvs. ca ar trebui sa observati aceste beneficii.

8. Limitarea asteptarilor clientului

Intelegeti ca programele oferite de FitVentura, desi sunt gandite pentru a imbunatati aspectul fizic, performanta fizica, starea generala de sanatate, nivelul de educatie nutritionala si stilul de viata in ansamblu, acestea NU ofera rezultate garantate.

Intelegeti ca atat rezultatele in ceea ce priveste aspectul fizic si performanta fizica cat si rezultatele legate de starea generala de sanatate, depind de foarte multi factori (geneticul clientului, sexul, varsta, nivelul de efort depus in timpul exercitiilor fizice, calitatea executiei exercitiilor fizice, calitatea alimentelor consumate, consecventa cu care se urmeaza programele etc.) si ca NU ar trebui sa aveti asteptari in privinta acestor rezultate ce nu sunt rezonabile sau ce nu reflecta efortul depus pe parcursul programelor.

Intelegeti ca obligatia noastra la FitVentura reprezinta o obligatie de mijloace, si nu una de rezultat. Acest lucru inseamna ca responsabilitatea noastra este sa ne asiguram ca acordam diligenta necesara atingerii rezultatului convenit cu clientul, dar nu putem garanta ca acesta va obtine rezultatele dorite.

Prin urmare, intelegeti ca rolul programelor noastre este de a va invata un set de principii legate de antrenament si/sau nutritie si ca urmand principiile oferite in programele FitVentura este posibil sa vedeti o parte din efectele pozitive enumerate mai sus (in timpul sau dupa finalizarea programelor si/sau incetarea colaborarii) insa NU putem garanta ca veti vedea aceste efecte pozitive si NU putem spune in cat timp le veti observa.

9. Testimoniale

Intelegeti ca testimonialele prezentate pe website-ul nostru sau pe oricare retea de socializare sunt cu rol informativ si ca nu ar trebui sa va asteptati la aceleasi rezultate tinand cont de multitudinea de variabile care pot influenta aceste rezultate (geneticul clientului, sexul, varsta, nivelul de efort depus in timpul exercitiilor fizice, calitatea executiei exercitiilor fizice, calitatea alimentelor consumate, consecventa cu care se urmeaza programele,  etc.). Rezultatele dvs. pot fi mai bune sau mai slabe, pot necesita mai mult sau mai putin timp, pot necesita mai mult sau mai putin efort sau pur si simplu limitarile genetice nu va vor permite niciodata sa ajungeti la un anumit rezultat pe care il doriti sau pe care l-a obtinut o alta persoana.
 
Prin urmare, FitVentura NU garanteaza ca dvs. veti obtine aceleasi rezultate precum persoanele pe care noi le prezentam in testimoniale.
 

10. Afectiuni medicale ale clientului

Prin participarea la programele oferite de FitVentura intelegeti ca este responsabilitatea dvs. sa stiti daca suferiti de vreo afectiune medicala pentru care nu ar fi recomandata efectuarea activitatilor fizice propuse sau implementarea recomandarilor referitoare la nutritie si/sau la schimbarea obiceiurilor si a stilului de viata. Intelegeti ca in cazul in care exista astfel de afectiuni medicale, fie ele cunoscute sau necunoscute, este responsabilitatea dvs. de a va abtine din efectuarea activitatilor fizice sau din punerea in practica a oricaror recomandari legate de nutritie si/sau de schimbare a stilului de viata.

Intelegeti de asemenea ca sunteti in totalitate responsabil(a) daca va rezulta vatamarea sau punerea in pericol a integritatii dvs. fizice, sau a oricarui altcuiva, ca urmare a efectuarii acestor activitati fizice si/sau a implementarii sfaturilor / recomandarilor / sugestiilor primite, avand afectiuni medicale pentru care acestea NU ar fi recomandate.

Intelegeti ca indiferent daca exista sau nu afectiuni medicale este necesara confirmarea din partea unui cadru medical calificat inainte de a lua decizia de a incepe un program de antrenament sau inainte de implementarea unor schimbari in alimentatia si in stilul dvs. de viata.

Astfel clientii ce vor participa la programele FitVentura se obliga sa prezinte adeverinta medicala emisa fie de medicul de familie de care apartin, fie de medicul specialist care se ocupa de tratamentul / tratamentele medicale pe care le urmeaza. Prin prezentarea adeverintei acestia isi asuma continutul acesteia si atesta veridicitatea informatiilor cuprinse in ea prin care rezulta ca pot desfasura activitatile fizice propuse si ca pot implementa recomandarile nutritionale si sfaturile oferite in vederea schimbarii stilului de viata. In caz contrar clientii isi asuma in mod liber si constient toate riscurile asociate.

De asemenea, daca veti participa la programele de coaching unde veti lucra impreuna cu un reprezentant sau colaborat al FitVentura, va obligati sa aduceti la cunostinta reprezentantului / colaboratorului FitVentura cu care sunteti pus(a) in contact orice modificari ale starii dvs. de sanatate si/sau a medicatiei precum si orice alte aspecte legate de starea dvs. de sanatate care se pot schimba pe parcurs, de indata ce acestea apar sau cel tarziu cand acestea va sunt aduse la cunostinta. In caz contrar, va asumati toate riscurile asociate.

11. Dreptul clientului de a refuza

Intelegeti ca aveti dreptul sa refuzati efectuarea oricaror activitati fizice si/sau urmarea oricaror sfaturi / recomandari / sugestii in privinta nutritiei sau a schimbarii obiceiurilor si a stilului de viata.

12. Limitarile prezentului document

Intelegeti ca acest document NU limiteaza / exonereaza raspunderea societatii FitVentura SRL, a angajatilor sau colaboratorilor sai in cazul in care se dovedeste ca prejudiciul produs in sarcina clientului se datoreaza unei culpe grave sau intentii a societatii FitVentura SRL, a angajatilor sau colaboratorilor sai.

13. Actualizari

Este posibil să fie necesar să revizuim în viitor acest document privind Limitarea si Exonerarea de Raspundere si putem face asta fara o notificare in prealabil. În cazul în care modificăm aceasta pagina vom semnala versiunea actualizată modificând data „Ultimei actualizări” din partea de sus a paginii. Insa ramane responsabilitatea dvs. sa verificati aceasta pagina pentru actualizari. Modificările privind Limitarea si Exonerarea de Raspundere vor intra în vigoare imediat ce sunt postate pe această pagină. Prin urmare, dacă veti continua să utilizați site-ul web si/sau produsele / serviciile FitVentura după postarea acestor modificări, înseamnă că acceptați si ca sunteti de acord cu modificarile aduse acestui document.

14. Contact

Pentru clarificari sau pentru mai multe informatii ne puteti contacta folosind oricare din mijloacele disponibile pe pagina noastra de Contact.
Shopping Cart